Cilj nam je snimiti stanje i doprinijeti informiranosti javnosti, ali i poboljšanju situacije u smislu umrežavanja i veće suradnje između organizacija civilnog društva u našem gradu.

Unutar toga radimo nekoliko segmenata istraživanja.

Prvo snimamo osnovno stanje u udrugama, njihove općenite stavove o radu i suradnji sa jedinicama lokalne i regionalne samouprave te drugim udrugama.

Potom radimo dodatno istraživanje koje će biti detaljnije i bit će ciljano na manji broja udruga (one koje su se izjasnile da žele sudjelovati u tom dijelu).

Početkom 2021. u Karlovcu je aktivno djelovalo 709 udruga

Izvor: Registar udruga Vlade RH

Našim početnim istraživanjem došli smo do podataka da je dio tih udruga u međuvremenu ugašen ili u postupku gašenja, ili da su u stanju mirovanja.

Općenito, podaci o karlovačkim udrugama nalaze se na različitim mjestima, od službenog Registra udruga, do popisa različitih (zajednica) udruga

Ne mogu se naći na jednom mjestu a da sadrže sve ažurirane informacije, pogotovo kontakt podatke.

Podaci su često zastarjeli i nepotpuni. To potvrđuje da karlovački sektor civilnog društva treba mjesto na kojem će naći sažete i ažurirane podatke o karlovačkim udrugama koji su mu potrebni.

U svrhu toga se izrađuje naš Online registar organizacija civilnog društva u Karlovcu.

Uz sami Registar, kako je već navedeno, rade se istraživanja o stavovima i problemima, kako udruga, tako i tijela lokalne i regionalne samouprave koje s njima rade, a tiču se dobrih i problematičnih elemenata suradnje, te nude prijedloge za poboljšanje suradnje, ukoliko je to potrebno.

Rezultati istraživanja o navedenim područjima biti će objavljeni na našim stranicama, u okviru ove teme.

OBJAVA DIJELA REZULTATA ISTRAŽIVANJA O OCD-ima KOJI DJELUJU NA PODRUČJU GRADA KARLOVCA

Kako je i navedeno u gornjem tekstu, provedena su i provode se istraživanja vezana za funkcioniranje i potrebe organizacija civilnog društva u Karlovcu.

Velik dio rezultata možete pročitati u našem dokumentu. Dokument sadrži podatke i statistike 116 karlovačkih udruga koje su sudjelovale u našem istraživanju tijekom 2021. godine.