Kako ćemo nazvati novi društveni centar?

 Udruga Carpe Diem u sklopu projekta 'Partnerstvo za prostor' uređuje novi društveni centar u samom centru Karlovca, u Ulici Mije Krešića, znate li gdje je to? Usprkos poteškoćama koje uzrokuju pandemija i potresi radovi na uređenju se nastavljaju po planu. Ali, kako kažu u televizijskim reklamama, to nije sve!

Naime, prostor bez imena kao da i nije prostor, pa je od ovog tjedna Udruga Carpe Diem u sklopu Facebook stranice 'Partnerstvo za prostor' pokrenula anketu u kojoj građani mogu predložiti ime prostora. U prvom krugu će se, temeljem smjernica, odabirati deset najboljih rješenja, a dalje slijedi klasično FB glasanje, putem likeova. U drugi krug ulazi pet najpopularnijih rješenja, koje će biti i nagrađeno. Konačan izbor će se donijeti u finalnom krugu, uz konzultaciju sa predstavnicima Grada Karlovca, koji je vlasnik prostora, kao i predstavnicima svih udruga koje sudjeluju u projektu.

Za razliku od Centra za mlade u Grabriku, koji se usredotočio na rad sa mladima, novi društveni centar će biti otvoren za sve dobne skupine, od 7 do 107 godina. Shodno tome se i uređuje infrastruktura u kojoj se mogu organizirati prezentacije, tribine i razna multimedijalna događanja. Osim toga, kad se već ne može nikako drugačije u 'novom normalnom', pokušavamo Centar donijeti u svačiji dom putem YouTube podcasta 'Razgovori u Centru', koji će se u sljedeće dvije epizode posvetiti upravo problemima koje se s kojima se suočavamo vezano uz pandemiju i potres. Iako se prostor još uvijek uređuje, dakle uvjeti nisu idealni, ekipa iz udruge Carpe Diem uspijeva, na tjednoj bazi, snimiti po jednu epizodu i održati kontinuitet dijaloga sa organizacijama civilnog društva.