Neven Duić - "Uloga Karlovca u energetskoj tranziciji"

U Društvenom centru "Prostorija", Mije Krešića 4, u Karlovcu u utorak 11. listopada s početkom u 19 sati redovni profesor u trajnom zvanju s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu Neven Duić održat će predavanje "Karlovac u energetskoj tranziciji".

Prof. dr. sc. Neven Duić je član Odjela energetskih sustava Hrvatske akademije tehničkih znanosti. Bavi se energetskom politikom i planiranjem, ublažavanjem klimatskih promjena, ekonomikom energetike, politikom održivog razvoja i planiranjem resursa i politikom istraživanja i inovacija.

Sveučilište u Zagrebu mu je 2008. godine dodijelilo Nagradu za unapređenje međunarodnih odnosa ostvarenih u okviru međunarodnog znanstvenog projekta, 2017. je dobio Nacionalnu nagradu za značajna znanstvena postignuća u 2016. godini na području tehničkih znanosti, a 2018. godine je dobio Veliku medalju fakulteta za izuzetan doprinos unapređenju rada, razvoju i promociji.

energetska tranzicij

Društveni centar "Prostorija" je uređen i otvoren u sklopu projekta "Partnerstvo za prostor", Udruge za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih "Carpe Diem". Osim za organizacije civilnog društva, Društveni centar „Prostorija“ otvoren je i za širu javnost, za zainteresirane građane, a kroz ova tematska predavanja vjerujemo da će građani upoznati prostor i dalje ga koristiti za informiranje, ali i sudjelovati u kreiranju sadržaja.