ŠTO NAS SVE ČEKA U PROSTORIJI?

Na Javni poziv na iskazivanje interesa za korištenjem prostora novog Društvenog centra ''Prostor(i)ja'' su stigle 33 prijave različitih udruga i pojedinaca sa 65 programa u sljedećih 6 mjeseci, što predstavlja zaista ugodno iznenađenje u vrijeme pandemije i smanjenog obujma djelovanja organizacija civilnog društva.

Kratak pregled udruga i pojedinaca koje su prijavile programe, kao i potencijalnih posjetitelja prijavljenih programa potvrđuje ciljani segment korisnika centra 'od 7 do 107 godina'. Prijedlozi su zaista kreativni, u Prostor(i)ji se žele organizirati radionice, javne tribine, edukacije, turniri, projekcije, pa čak i koncerti.

Najviše veseli činjenica da su gotovo svi subjekti koji su iskazali interes za korištenjem prostora novog društvenog centra iz grada Karlovca ili Karlovačke županije. To ujedno i govori o realnoj potrebi za ovakvim prostorom u našem gradu, a možda se pokaže, kako projekt bude odmicao, da je jedna Prostor(i)ja premalo za ostvarenje potencijala organizacija civilnog društva koje djeluju na području grada i županije.

Iako je javni poziv za iskazivanjem interesa za razdoblje do rujna ove godine zatvoren, nije gotovo kad je gotovo, nego kad vi kažete da je gotovo – naime, Udruga Carpe Diem i dalje poziva na suradnju, ideje i sugestije. Navratite do Ulice Mije Krešića 4 i, ako imate sadržaj ili program koji bi se mogao ili trebao izvesti u novom društvenom centru, javite nam se na: prostorija@carpediem.hr .

Sve aktivnosti i programi u novom Društvenom centru planirat će se i realizirati sukladno važećim epidemiološkim mjerama i u dogovoru sa koordinatorima prostora